Docenten

Gerard Kleijn – trompet, cornet, flugelhorn, trombone ( alle niveaus)
leslocaties Amstelveen & Zaanstad (Fluxus)

Gerard heeft meer dan 30 jaar ervaring in het geven van trompet- en improvisatieles. Na zijn studie  jazz en klasssiek trompet en jazzimprovisatie aan de conservatoria van Hilversum en Rotterdam studeerde hij in 2004  in New York. Hij was zelf gastdocent aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam, Enschede, Alkmaar, Bremen, Damascus en Mexico-City. Als bandleider maakte hij 12 cd’s met o.a. de Gerard Kleijn Group,Wild Man Conspiracy,  het Clazz Ensemble en Bach Reflections. Hiernaast is hij actief in diverse bigbands en kleinere ensembles in binnen- en buitenland. Gerard is een graag geziene gast op de Europese jazzpodia maar toerde ook door Syrië, Rusland, Indonesië, Libanon, Mexico en de VS.

www.gerardkleijn.com


Joost Buis – trombone – leslocatie Amsterdam Zuid-Oost

Joost Buis volgt in Apeldoorn workshops bij onder anderen Sean Bergin en Peter Bennink. Hij komt eind jaren tachtig naar Amsterdam, waar bandleiders als Vera Vingerhoeds en Corrie van Binsbergen zijn talent onderkennen. Talrijke ensembles maken daarna gebruik van zijn diensten, zoals Palinckx, Bik Bent Braam, Sean Bergins MOB, Bite the Gnatze en Drummers Double Bill. In 1995 richt Buis zijn eigen groep op, de Astronotes, aanvankelijk om muziek van Sun Ra te vertolken. Gaandeweg wordt het tentet steeds meer een vehikel voor Buis als componist. Wegens zijn kwaliteiten op dat gebied geeft het North Sea Jazz Festival hem in 2006 een compositieopdracht. Daarna begint Joost Buis de kleinere groepen Sliphorn, Doubles en Snap, Crackle & Pop. Naast de trombone wordt de lapsteel-guitar in de loop van de jaren negentig zijn tweede instrument.

Jazzhelden


Christiaan Poel  – hoorn – leslocatie Zaanstad

Christiaan begon met hoorn spelen op zijn tiende bij Angenita de Bie. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij les kreeg van Peter Hoekmi jer en waar hij in 2007 zijn Bachelor in Music behaalde Sinds 2008 is hij werkzaam als hoornist bij het Orkest Koninklijke Marechaussee. Op het gebied van kamermuziek is Christiaan actief geweest in diverse ensembles. Als docent hoorn is hij werkzaam bij Artiance. Daarnaast heeft hij een eigen praktijk en is hij muzikaal leider van jachthoorn vereniging ’t Wildrijk en de S’horn. Alles staat in het teken van de hoorn en zijn natuurschone klank welk hij graag voor het voetlicht brengt.