Droevig nieuws

2 januari 2018 – Droevig nieuws:

Op dit moment van het wensen van geluk, gezondheid en voorspoed voor iedereen is er helaas ook heel droevig nieuws. Op 31 december is onze trombonedocent Bart Lust na een korte maar fatale ziekte overleden op de veel te vroege leeftijd van 50 jaar. In december werd duidelijk dat hij een gezwel in zijn hart had wat uiteindelijk kwaadaardig bleek. Bij mijn laatste bezoek aan hem in het VU-Ziekenhuis Amsterdam voelde hij zich eigenlijk niet echt ziek maar had hij vooral last van hevige kortademigheid bij inspanning. Eind november speelde hij nog de sterren van de hemel tijdens een concert van de Konrad Koselleck Bigband in het Bimhuis. Dat de ziekte zo snel fataal zou worden had niemand voorzien. Bart was niet alleen een hele fijne collega maar ook een goede vriend en een gedreven en toegewijd musicus.

Ik zal zijn vriendschap, authenticiteit, collegialiteit, droge aanstekelijke humor en altijd energieke muzikaliteit enorm missen.
Het voelt onwerkelijk en enorm verdrietig dat hij er niet meer is. Mijn gedachten gaan uit naar zijn vrouw en naaste familie en ik wens hen alle sterkte die nodig is om dit verdriet te dragen.

Gerard Kleijn